Network Menu

SWEA Arizona Julmarknad

 15181126_10153440332887325_5867408937895475691_nIMG_1733

JULMARKNADEN 1 december 2018

Nästa möte blir hos Suzanne Southard, onsdagen den 5 september kl. 18,00. Suzanne bjuder på ost och vin.  RSVP till Suzanne på sula12(Replace this parenthesis with the @ sign)msn.com

Från Sverige behöver vi inköp av följande:

Mandelmassa – inte marsipan, och Vaniljsås. Vänligen kontakta Eva Barchas email: eva(Replace this parenthesis with the @ sign)barchas.com" target="_blank" rel="noopener">eva(Replace this parenthesis with the @ sign)barchas.com om du kan ta med mandelmassa och/eller vaniljsås och I såfall hur mycket, du kan ta med.

Julsaker, tomtar, juldukar från loppmarknader och andra marknader, Salt lakrits och annat godis

Svenska saker som nyckelringar, bildekaler och annat. Annat som kan passa som priser till tombola, eller för försäljning.

Tänk på julmarknaden när ni är ute och ser er omkring i Sverige, eller hälsar på släktingar som kanske har saker de vill ge bort.
Vi behöver många volontärer. High school studenter kan få community service timmar om de volonterar på vår julmarknad, så anlita ungdomar att hjälpa till.

Är det någon som skulle vara intresserad av att bygga små ramar som kan draperas med tyg som vi kan sätta över borden och få det se ut som små lanthandlar? Jag kan hjälpa till, Catharina Hutton har erbjudit sig att sy men det skulle vara bra med en till. Vem kan erbjuda sig att sy lite? Vi kan göra dom ganska enkla. Här ser ni några förslag:

SWEA har köpt en ny julgran och det blir lite nya juldekorationer att sätta upp i år för att
fräscha upp julmarknaden lite.
Jag har också haft ett möte med MIM, the Music Instrument Museum,
och hoppas få lite hjälp och samarbete till våran julmarknad i år.
A Little Taste of Sweden, ett hembageri i Gilbert, har visat intresse av att hjälpa till.
Ni som planerar att delta i julmarknadskommitteén, var snälla och hör av er till mig ASAP
så vi kan komma igång med planeringen snarast.
Jag kommer att jobba hårt på att göra den bättre organiserad och planera in lite nya ideér för i år.
Ni som är med i kommitteén kommer att få en belöning efteråt.
—————

Vi i styrelsen har fullt upp med att planera alla våra event för året. Vi behöver er hjälp som vanligt, framför allt till julmarknaden. Vem kan erbjuda sig att vara med i julmarknadskommittéen? Vi kommer att träffas en dag i April, en dag i maj, en dag i September och ett par dagar senare på året.

Vi är i desperat behov av hjälp med att hålla i hantverksbordet med Britt-Marie Flynn och det måste hända ASAP så att vi kan beställa varor till i December. Vi behöver hjälp med att ta med varor från Sverige, att göra inventering samt att beställa varor. (Om du kan ta med lite varor från din tur till Sverige i sommar, var snäll och kontakta mig så fort som möjligt- tack!)
carinaswea(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com" target="_blank" rel="noopener">carinaswea(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag har många års erfarenhet av att delta i Los Angeles, Orange County och Denvers julmarknader och jag vet att vi kan bli mer effektiva vilket kommer att göra att vi har mindre jobb om fler ställer upp bara en timme eller så innan, under eller efter julmarknaden. Jag fixar inte det här själv och det vore ju tråkigt om det inte blev någon marknad i år. Visst kan jag räkna med er?

Vi behöver sätta ihop en kommittée och sedan ska jag sätta ihop en signupgenius som alla kan signa upp sig för vilken tid de kan sitta vid ett stånd. Om vi all hjälps åt så behöver ingen bli överarbetad eller känna att de inte hinner med att få njuta av marknaden själva. Även om du bara kan vara med en timma så är det helt ok. Om vi alla kör en timme eller 2 var så fixar vi det här utan problem. Om du inte kan vara med på marknaden men kanske kan komma ett par timmar dagen innan eller morgonen innan och sätta upp vore det toppen också.

Julmarknadskommittén:
– Jag är huvudansvarig
– Hantverksbordet (en huvudansvarig med Britt-Marie Flynn. Se ovan om ansvarsbiten)
– Bakbordet (Vi kommer att få brödet bakat av Christen Pino som bakade förra året och Little Taste of Sweden. Vi tar tacksamt emot bakverk från våra medlemmar också. En huvudansvarig som ser till att bakverken levereras i tid och att borden sätts upp med lite dekorationer. Om du vill köpa bröd från bakbordet så kommer vi att be om din beställning en vecka innan så vi har tillräckligt med bakverk till salu under marknaden)
– Entréebordet (en huvudansvarig som ser till att vi har biljetter och kassa och sätter upp bordet och dekorerar med lite julstämning. Sedan kan vi ha olika personer som sitter en eller 2 timmar var och tar betalt.)
– Kreditkortsbordet (Catharina Hutton är huvudansvarig. Hon ser till att bordet sätts upp och att en stor skylt fixas ovanför. Sedan kan 1-3 olika personer sitta där under dagen )
– Lucia (Svenska Skolan, Hulda och Åsa håller i det. Linnen behöver kollas innan så att de är någotsånär strukna, inga levande ljus får användas men vi har tillräckligt med batteridrivna ljus, ej heller riktiga ljus till lucian, sångtexter måste göras runt ljusen och mer glitter måste inköpas. Ska det sjungas a cappella eller med instrumentalmusik till?)
– Caféet (2 huvudansvariga. Jag ska diskutera med kyrkan hur vi kan lösa det så vi kan bjuda på lite mer intressant mat utan att ha problem med licensen. Om vi löser det kommer vi att behöva en hel del personer som förbereder maten och lägger upp maten på tallrikar. Det skulle kunna var möjligt att anlita Christen Pino som bakade åt oss förra året och ha henne sköta maten också – hon har en catering service )
– Bokbordet (en huvudansvarig. VI kommer bara acceptera barnböcker och skönlitteratur – högst 5 år gamla böcker är ok)
– Fiskdamm och annan barnaktivitet (möjligtvis face painter, hoppborg eller ballongartist) (en huvudansvarig)
– Gästborden (en huvudansvarig som är i kontakt med andra företag och eller organisationer som vill hyra bord under marknaden)
– Lotteriet och tombolan (2 ansvariga att hitta donationer och få någon att göra korgarna samt fixa med lotter och sätta upp bordet)
– Glöggbordet (möjligtvis SACC tillsammans med en svensk vintillvärkare som vill bjuda och sälja sin glögg)

Sedan behöver vi hjälp med att:
– dekorera innan (vi har en ny julgran och vi kommer att ha lite andra nya juldekorationer)
– sätta upp borden
– sätta upp skyltarna
– sköta marknadsföringen
– hämta och köra tillbaka allt från och till förrådet

Är det någon som skulle vara intresserad av att bygga små ramar som kan draperas med tyg som vi kan sätta över borden och få det se ut som små lanthandlar? Jag kan hjälpa till, Catharina Hutton har erbjudit sig att sy men det skulle vara bra med en till. Vem kan erbjuda sig att sy lite? Vi kan göra dom ganska enkla. Här ser ni några förslag:

 

Vismaya – kan vi få njuta av din skönsång och använda oss av din mikrofon igen?

Om du vet något företag eller organisation (restaurang, hotell, frisör m.m) som skulle vara intresserad av att donera till våran julmarknad var snäll och hör av dig till mig – carinaswea(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com" target="_blank" rel="noopener">carinaswea(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com