Network Menu

Donations

Den 10 april var Asta Honea och Maja Gray på Tumbleweed Elementary School för ett officiellt överlämnande av böcker skrivna av Astrid Lindgren.  

SWEA Arizona donerade böcker till alla fjärdeklassare, drygt 60 elever.  Det blev mest olika Pippi-böcker, som bibliotekarien hade beställt i enlighet med barnens läskunnighet.  Till biblioteket donerade vi också böcker, både på spanska och engelska samt en ljudbok för blinda elever.  En Pippi-bok med idéer för undervisning kommer att finnas tillgänglig för lärare.  Det blev en trevlig eftermiddag.  Asta pratade om Sverige och lärde barnen några svenska ord. Maja pratade om Astrid Lindgren och Pippi.  Alla sjöng en sång på engelska och svenska, “När trollmor har lagt de elva små trollen”.  Det blev en lyckad avslutning.  Därefter serverades lingondricka och pepparkakor plus en liten mini-Dajm.  Barnen lyssnade uppmärksamt och tycktes intresserade av informationen om Sverige och böckerna.   Lärarna var mycket tacksamma.

 


 

År 2014 donerade SWEA Arizona Astrid Lindgrens böcker till Arroyo Elementary School, Glendale

Asta, Siv och Mia passade på att presentera Sverige i olika former. Mia stod för fakta och historia. Siv presenterade vår underbara Astrid Lindgren. Läsning ur Astrids böcker av Siv och Asta. Astra roade också barnen med fina traditionella visor från Sverige.

Bokdonation Arroyo skolan