Network Menu

Ordförandens rader

 

JUNI 2020

Kära vänner, jag har svårt att formulera mig idag. När vårt land är i uppror, och detta på toppen av en global pandemi. Du kanske, precis som jag, har tankar som virvlar runt; vad kan jag göra, är jag säker, hur kan jag påverka, ska jag göra något…? Det går inte att bara skjuta tankarna åt sidan, men ändå, jag tar ett djupt andetag och fokuserar på nuet, just detta exakta nuet. Mindfulness.
Kanske blir du förvånad över att få detta Nyhetsbrev i din inkorg. Normalt brukar SWEA Arizona nämligen ta paus under sommarmånaderna, eftersom många då befinner sig i Sverige. I år är det svårare att resa. Jag vet att några av våra svenskor planerar att resa till Sverige trots Covid och osäkra flygturer. Hur tänker ni andra? Häng med på vår Happy Hour den 6 juni och diskutera kring detta och annat! I den stora SWEA världen har mycket ställts in, möten körs via Zoom och Sverige-middagen som skulle ha ägt rum i Malmö är inställd. Här i Arizona diskuterar styrelsen tex kring julmarknaden, och huruvida vi på ett tryggt sätt kan hålla julmarknaden som vanligt. Vi har satt ihop en enkel enkät kring detta, och hoppas att ni alla kan ta några minuter och svara på denna! Styrelsen har också beslutat att vi inte kan ge ut vårt resestipendium i år, pga av Covid har i stort alla skolar ställt in utomlandsprogram.
För något roligt att se fram emot planerar vi en enklare vandring/promenad i norra Arizona, med egen picknick under midsommarhelgen. Häng med på den! Vi håller givetvis några meters avstånd när vi går, inga strapatser utan alla kan vara med!
Dessutom har VAME (den avdelning inom SWEA som vi tillhör) gemensamt gått ihop och skapat en sommarkalender, där ALLA inom VAME är välkomna att vara med på ALLA program! En fantastisk idé tycker jag!

Virtuella kramar till er alla!
Ellinor Ellefson
SWEA Arizona Ordförande

 

MAJ 2020

1 maj! Och årets första 100 graders dag! Hoppas ni fick fira lite Valborg igår. Jag fick bilder från min mamma som håller sig i karantän i Stockholm, hon och hennes Bengt hade dukat upp en jättefin sill-lunch och firade på avstånd från eventuella brasor och annat.  Tyvärr blev det ju ingen SWEA Valborg i år, vi har ju i flera år firat ute i öknen på en ranch, hoppas vi kan göra det igen kanske nästa år. Trots att värmen stiger så är detta en underbar tid i Arizona tycker jag. Hoppas att ni alla har chansen att komma ut i naturen lite, vi har ju så mycket fantastisk hiking i vår stat. Själv gillar jag att promenera i The Riperian i Gilbert, ett jättefint naturområde och fågelreservat. I dessa stressiga tider behöver man naturens lugn tycker jag. Eller bara gå ut barfota i gräset på baksidan, det gör jättemycket!
Precis som förmodligen de flesta av er undrar jag om jag kommer kunna promenera i svenskt sommargräs i år… Vi brukar alltid åka till Sverige varje sommar, men har avvaktat med att boka någonting. Hur gör ni andra? Häng med på vår nästa Zoom Happy Hour och prata om detta eller annat! Läs mer om vilka program vi kommer ha nu i maj nedan! Hitintills har det varit väldigt lyckat.
Säkert har ni alla fått SWEA Internationals Nyhetsbrev, och då har ni kunnat läsa att Pia Sundhage, känd fotbollscoach för damfotboll, fått vår hedersutnämnelse Årets Svenska Kvinna, grattis Pia!
Kom ihåg att SWEA finns här för er, för oss alla! Särskilt i tider som dessa behöver vi varandra. Tveka inte med att höra av er till mig eller någon annan i styrelsen om du behöver hjälp med någonting, känner dig ensam, eller kanske bara är pratsugen! Och som sagt, häng med på våra Zoom möten! Kram, och Glad valborg!

Ellinor Ellefson
SWEA Arizona, Ordförande

APRIL 2020

Kära SWEA-vänner, så snabbt allt har ändrats. Från att vi ena stunden planerade för roliga träffar och levde livet så som vi alltid gjort, i frihet att i stort sett göra vad vi vill, så har vår tillvaro kraftigt begränsats och ett moln av oro, kanske rädsla eller tom skräck hänger över oss. Nu, mer än någonsin, spelar SWEA en viktig roll, och jag vill att ni alla ska veta att vi i styrelsen finns här för er alla! Många av våra medlemmar har givetvis utvecklat svenska vänskaper som går utanför SWEA:s program, och man kanske känner att man har en bra skyddsnät.

Men somliga kanske är nya till SWEA, eller kanske har varit med länge men aldrig gått på något program. Vi finns här för er alla! Om du känner dig ensam, rädd eller behöver hjälp på något sätt, hör av dig till någon i styrelsen så lovar vi att finnas där.

Inom den närmsta tiden kommer vi att skicka ut en uppdaterad medlemslista via email. Använd den! Hör av er till varandra! Jag vill också påminna om att betala medlemsavgiften för 2020, se information längre ner i Nyhetsbrevet om det, så att ni fortsätter att få all SWEA information.
Som alla säkert förstår har vi ställt in vårens planerade program såsom påsklunchen och vårlunchen. MEN, vi planerar nya program, och de kommer att ske via Zoom!

Zoom är ett fantastiskt bra verktyg för att kunna ses, utan att man ses IRL (in real life). Zoom är väldigt enkelt att använda, och jag har skrivit några rader om det här längre ned. Vi kickar igång vårt första Zoom program redan nu på fredag den 3 april med en Happy Hour träff via Zoom! Häng med på den! Jag kommer att finnas där för att svara på frågor och se till att alla kommer igång med Zoom. Sedan blir det tjejkväll med te, och även bokklubb via Zoom! Jag ser fram emot att ses snart!

Kramar,
Ellinor Ellefson
SWEA Arizona Ordförande

 

Hej kära SWEA-vänner!
Vilka galna tider vi befinner oss i! Hoppas att ni alla är hitintills friska, och befinner er på trygg hemmaplats. Jag, precis som alla just nu, följer nyheterna om hur Corona-viruset sprider sig snabbt över hela världen, och gör att vi känner oss osäkra, rädda. Gränserna håller på att stängas, och vi får räkna med en tillvaro som kommer att se annorlunda ut en tid framöver. SWEA Arizona har beslutat att vi ställer in våra program som är planerade för våren, och styrelsen kommer att hålla sina möten via Zoom. Men kom ihåg att vi finns här för varandra! Vi kan prata på telefon, via FaceTime, kanske tom ses på en promenad (håll minst 2 meters avstånd). Om det finns någon/några medlemmar som behöver hjälp av något slag, kanske handla mat, hämta ut medicin, eller vad det än kan vara, hör av er till någon av oss i styrelsen så kommer vi att hjälpa koordinera det! Likaså, om du kan hjälpa en SWEA-syster som behöver hjälp, hör av dig!
Även om det känns tufft just nu, så får vi försöka se ”the silver-lining”. Läs de där böckerna du har på trav, laga god mat, dansa, jobba i trädgården, ha fina samtal med vänner, skriv dagbok, pyssla hemma, promenera! Skicka dina tips till mig så tar vi med dem i nästa Nyhetsbrev (ellinor(Replace this parenthesis with the @ sign)q.com)! Om du bara vill prata en stund, eller om du känner dig ensam, hör av dig till mig!
Kramar,
Ellinor Ellefson
SWEA Arizona, Ordförande