Network Menu

Ordförandens rader

APRIL 2020

Kära SWEA-vänner, så snabbt allt har ändrats. Från att vi ena stunden planerade för roliga träffar och levde livet så som vi alltid gjort, i frihet att i stort sett göra vad vi vill, så har vår tillvaro kraftigt begränsats och ett moln av oro, kanske rädsla eller tom skräck hänger över oss. Nu, mer än någonsin, spelar SWEA en viktig roll, och jag vill att ni alla ska veta att vi i styrelsen finns här för er alla! Många av våra medlemmar har givetvis utvecklat svenska vänskaper som går utanför SWEA:s program, och man kanske känner att man har en bra skyddsnät.

Men somliga kanske är nya till SWEA, eller kanske har varit med länge men aldrig gått på något program. Vi finns här för er alla! Om du känner dig ensam, rädd eller behöver hjälp på något sätt, hör av dig till någon i styrelsen så lovar vi att finnas där.

Inom den närmsta tiden kommer vi att skicka ut en uppdaterad medlemslista via email. Använd den! Hör av er till varandra! Jag vill också påminna om att betala medlemsavgiften för 2020, se information längre ner i Nyhetsbrevet om det, så att ni fortsätter att få all SWEA information.
Som alla säkert förstår har vi ställt in vårens planerade program såsom påsklunchen och vårlunchen. MEN, vi planerar nya program, och de kommer att ske via Zoom!

Zoom är ett fantastiskt bra verktyg för att kunna ses, utan att man ses IRL (in real life). Zoom är väldigt enkelt att använda, och jag har skrivit några rader om det här längre ned. Vi kickar igång vårt första Zoom program redan nu på fredag den 3 april med en Happy Hour träff via Zoom! Häng med på den! Jag kommer att finnas där för att svara på frågor och se till att alla kommer igång med Zoom. Sedan blir det tjejkväll med te, och även bokklubb via Zoom! Jag ser fram emot att ses snart!

Kramar,
Ellinor Ellefson
SWEA Arizona Ordförande

 

Hej kära SWEA-vänner!
Vilka galna tider vi befinner oss i! Hoppas att ni alla är hitintills friska, och befinner er på trygg hemmaplats. Jag, precis som alla just nu, följer nyheterna om hur Corona-viruset sprider sig snabbt över hela världen, och gör att vi känner oss osäkra, rädda. Gränserna håller på att stängas, och vi får räkna med en tillvaro som kommer att se annorlunda ut en tid framöver. SWEA Arizona har beslutat att vi ställer in våra program som är planerade för våren, och styrelsen kommer att hålla sina möten via Zoom. Men kom ihåg att vi finns här för varandra! Vi kan prata på telefon, via FaceTime, kanske tom ses på en promenad (håll minst 2 meters avstånd). Om det finns någon/några medlemmar som behöver hjälp av något slag, kanske handla mat, hämta ut medicin, eller vad det än kan vara, hör av er till någon av oss i styrelsen så kommer vi att hjälpa koordinera det! Likaså, om du kan hjälpa en SWEA-syster som behöver hjälp, hör av dig!
Även om det känns tufft just nu, så får vi försöka se ”the silver-lining”. Läs de där böckerna du har på trav, laga god mat, dansa, jobba i trädgården, ha fina samtal med vänner, skriv dagbok, pyssla hemma, promenera! Skicka dina tips till mig så tar vi med dem i nästa Nyhetsbrev (ellinor(Replace this parenthesis with the @ sign)q.com)! Om du bara vill prata en stund, eller om du känner dig ensam, hör av dig till mig!

Kramar,
Ellinor Ellefson
SWEA Arizona, Ordförande