Network Menu

SWEA Arizona Rapporterar från tidigare events

2020

ZOOM TRÄFFAR

Emelie Felix skapade en väldigt framgångsrik inledning till vår nya grupp SWEA Art då hon den 23 maj ledde en två timmars instruktion i målning . Ämnet verkade ambitiöst , vi skulle under loppet av två timmar måla en svensk sommar äng!
Vi hade var och en försett oss med akrylfärger och en uppspänd duk. Vi kom till Zoom mötet med en stor portion entusiastisk skaparglädje och ivrig förväntan!
Emelie tog oss lugnt och sansat och med mycket tålamod steg för steg igenom uppbyggnaden av en svensk sommar äng med grässtrån i förgrunden och vita moln på en klarblå himmel. Som alltid när man har roligt gick tiden alltför fort men trots det och trots att vi inte hade några förkunskaper blev resultatet väldigt väldigt lyckat! Så lyckat att vi direkt bestämde oss för att ha en målarstund med Emelie igen inom kort. Så alla ni som avvaktade den här gången ; här kommer ännu en möjlighet att vara med och se vad ni kan åstadkomma!

Rapport från vår första ZOOM träff!

Vi har nu haft vår första April träff, via Zoom! Ett gäng utav oss träffades via Zoom för Happy Hour och tjej snack. Det är underbart att fortfarande kunna umgås virtuellt.

Rapport från ridtur och middag med SWEA Arizona.

I början av mars samlades några utav oss för en öken-ridtur i solnedgången. Några utav oss hade mycket hästvana och några mindre.
Efter ridturen åt vi middag tillsammans på ett riktigt cowboy hak med utsikt över Phoenix.

Rapport från SWEA vandringsgrupp!

2 mars var det dags för en vacker vandring i Phoenix Mountain Preserve. Vår nästa vandring blir 25 mars.

 

Rapport från SWEA Arizona årsmöte 2020!

För ett par veckor sedan ägde SWEA Arizonas årsmöte rum, tack till alla som kom och extra tack till Hulda som öppnade upp sitt hem för mötet. Enligt tradition bjöds det på ärtsoppa, samt semlor. Vi gick igenom året som gått, och planer för detta år. Som alltid vill vi gärna höra av er närsomhelst!

 

Rapport från scuba diving event!

Lördagen den 15:e februari hade vi erbjudits att prova på dykning med Fia på Scuba Professionals of Arizona i Peoria. Det var spännande att ha på sig dykarutrustning och härlig känsla att få andas fritt under vattnet och känna sig tyngdlös medans man simmar runt. Fia hade en grundlig genomgång innan och man kände sig väldigt trygg med henne som lärare. Det är flera Sweor här i Arizona som har tagit dykarcertifikat på Fias skola de senaste åren. Tack Fia att vi fick prova på!
              

Rapport från SMoCA konstutställning!

Den 13 februari gick några av SWEAs konstentusiaster och såg den svenske konstnären Jesper Erikssons bidrag till utställningen “Design Transfigured/Waste Reimagined” på Scottsdale Museum of Contemporary Art (SMoCA). Det svenska konsulatet i Phoenix var en av sponsorerna av eventet och såg till att Jesper Eriksson kunde närvara i egen person.

Utställningen pågår fram till den 17 maj.

Rapport från årets första hike!

Fredag 24 januari var det premiär för Swea Arizonas vandringsgrupp. Vi var fem Sweor som träffades för att vandra i underbara Phoenix Mountains Preserve. Vi gick lite drygt 4 miles och det tog lite mer än två timmar. En härlig vandring i sagolikt väder.

Vi som var där bestämde att vi ska försöka vandra ungefär varannan vecka och  i början skifta dagar för att hitta rätt.

Rapport från Dubai-kväll!

Den 20e januari samlades vi en liten skara hemma hos Tina för att höra om Ellinors resa till världsmötet i Dubai förra hösten. Ellinor hade förberett en slideshow som visades medans hon berättade om världsmötet, vad de fick uppleva i området och om de nya vänskaper med olika Sweor. Förutom att vi fick lära oss om kulturen, samhällsstrukturen och geografin i Dubai lyfte även Ellinor fram det fantastiska med att åka på Sweas världsmöte. Som medlem har du alltid möjlighet att komma och vara med i denna gemenskap och omedelbart få nya vänner på olika platser i världen!

     

 

 

2019

 

Rapport från jullunch!

Jullunchen blev väldigt lyckad hemma hos Ann-Christine. Vi satt vid långbord och njöt av jättegod julmat som alla tagit med. Det blev till och med en spontan juldans kring köksön i köket vid välkomstskålen! Ellinor höll ett fint tal om det gångna året i Swea Arizona och vi skålade även för Suzanne Southard som nu är internationell ordförande i Swea International. Vismaya sjöng en egenskriven sång och bidrog till en väldigt varm och personlig stämning. Tack alla som hjälpte till och bidrog!

         

Rapport från höstens kick-off!

Vilken Kick-off vi hade i September hos Tina Davison. Drygt 25 personer kom, åt god mat och minglade. Stort tack till Tina som öppnade upp sitt fina hem. Och tack Marita, Angela och Yvonne som hjälpte till att ordna så fint!

Rapport från midsommar!

Den 22 Juni firade vi Midsommar i Chino Valley. Vi klädde midsommarstång och gjorde kransar, åt fin mat och sjöng snapsvisor. De unga tjejerna fick hästkärlek och vi dansade kring stången under solnedgång. Mycket skratt med trevligt umgänge och mysiga vänskaper som bildades.

Rapport från SWEA:s 40-årsjubileum

Den 11 maj firade hela SWEA världen att SWEA fyllde 40 år! Det var firanden med allt från små knytkalas, till stora fester på restaurang. Vi här i Arizona firade med ett härligt coctailparty hemma hos vår ordförande Ellinor. 27 personer kom, och vi alla tyckte att det blev väldigt lyckat! Vädret var perfekt, maten god, och champagne cocktails flödade.

Rapport från påsklunch!

Ett tjugotal personer firade påsken ihop hos Hulda. En mycket trevlig lunch med lax, ägg och allt annat som hör påsken till! Tack Hulda för att öppnade ditt fina hem för oss 🙂

 

Rapport från Vinresa till Sedona

I november åkte ett glatt gäng till Sedona, provade massa gott vin, åt gott och umgicks. Vi hoppas att arrangera fler liknande resor framöver!

Rapport från SWEAs årsmöte

SWEA:s årsmöte genomfördes med 32 medlemmar närvarande.
En ny styrelse valdes, bestående av:

Ellinor Ellefson/President
Tina Davison/Vice President
Åsa Björklund/Secretary
Cornelia Steen/Treasurer
Hulda Gudmundsdottir/Membership coordinator
Sofia Galinski/Scholarship & Donations
Maria Lindhe/Communications
Evelyn Anderson/SWEA Professional

Efter det tillkom Angela Chamberlin som styrelseledamot, hon blir programansvarig.

Evelyn Anderson, Ulla Loeffler och Emelie Felix valdes till Valberedning för 2019.

Dagen avslutades med ärtsoppa och semlor!

2018

Rapport från Julbasaren och Jullunchen

Det var en mycket lyckad julmarknad i år. Kl. 10 öppnades dörrarna och våra gäster började strömma in! Folk handlade och åt, pysslade och umgicks!  Strömmen av gäster fortsatte oavbrutet fram till 12.30 när vårt vackra Luciatåg kom in. Innan dess fick vi också njuta av julsånger framförda av Vismaya Hagelberg och Carina Norlund. Tack till Hulda Gudmundsdottir, Tina Davison och alla vuxna och barn som hjälpte till att ge oss denna fina tradition som vi alla uppskattar varje år!

Vi hade rekordmånga besökare som handlade mycket! Bakverken tog slut, smörgåsar och princesstårtor tog slut, fiskdammen fick stänga tidigt för godiset tog slut. Vi fick också en mycket bra vinst, kanske den högsta vi haft så länge jag har varit involverad med julmarknaden sedan 2010.

Julmarknaden är ett ypperligt exempel på ett av SWEAs syften – nämligen att jobba tillsammans för att sprida svensk kultur, tradition och språk i våra nya hemorter. Det gjorde vi alla med bravur vid årets julmarknad precis som alla tidigare år! Tusen tack till er som hjälpte till och tusen tack till er som kom och spenderade dagen tillsammans med oss!

 

JULLUNCHEN
Vi hade en underbar jullunch hemma hos Ann-Catrine Lillqvist, vilket blivit lite av en tradition. Att få sitta ner med god, hemlagad svensk julmat i hennes fantastiska hem är en av årets SWEA höjdpunkter! På menyn stod svensk julskinka, Jansson frestelse, sill av olika slag, rökt lax, köttbullar, diverse svenska efterrätter samt mycket mer! Vi hade i år fått glögg donerat av Sjöbloms Glögg, vilken var mycket god! Julklappsutdelningen var rolig som alltid, med många bra rim.

Vinresa till Sedona

I november åkte ett glatt gäng till Sedona, provade massa gott vin, åt gott och umgicks. Vi hoppas att arrangera fler liknande resor framöver!

     

 

 

KRÄFTSKIVA

Över 70 personer kom och sjöng snapsvisor, åt kräftor och massa annat gott på årets lyckade kräftskiva! Stort tack till alla som bidrog med att tillaga kräftorna och annan god mat, och som ordnade alkohol, pynt etc. Extra stort tack till Susanne Southard som hade pyntat hela trädgården i orange just för denna kväll. Nedan ser ni några bilder från kvällen, fler finns på Sweas interna Facebooksida!

Valborg

Den 28 april anordnade Swea ett Valborgsfirande på McDonald’s Ranch i Scottsdale.

 

 

Vårlunch

Tack till Ellinor Elofson som öppnade sitt vackra hem för årets vårlunch! Smarriga pajer från Åsa Björklund – goda ostar och underbart gott bröd från Cornelia, princesstårta från A Little Taste of Sweden i Gilbert, prosciutto och melon från mig, en jättegod Lax i ugn av Ellinor, en härligt läskande fördrink och en citron fromage till efterrätt av Catharina Hutton. Och så vin och kaffe och lite annat gott. 🙂

Farväl till Inger Osther

Tyvärr fick vi säga adjö till Inger Osther i mars. Hon flyttar tillbaka till Sverige efter många år här.

Vi är många i SWEA Arizona som kommer att sakna henne! Inger har alltid varit en eldsjäl i SWEA och har hjälpt till med alla evenemang som hon har kunnat vara med på under åren. Inger har alltid haft ett glatt och positivt humör – ingenting har varit för svårt för Inger att tackla. Hon har varit en klippa vid vår julmarknad och tillsammans med sina SWEA kollegor sett till att SWEA Caféet har fungerat som en väloljad maskin. När vi planerade VM i Scottsdale 2015 var hon en väldigt aktiv kommittéemedlem och jobbade hårt alla dagarna för att våra inresta gäster skulle ha det så bra som möjligt.

Inger har även koordinerat och varit en aktiv deltagare i bokklubben under åren. Vi önskar Inger all lycka till och hoppas få se henne på besök då och då, framöver!

Suzanne Southard och SWEA Arizona

    

Kristina Cardoza

Våran Swea Kristina Cardoza har packat upp sitt hus här i Arizona och är på väg till Florida för ett nytt kapitel och nya äventyr.
Swea finns naturligtvis i Florida så vi håller kontakt och ses igen.
Tack Kristina för allt du gjorde för Swea Arizona och för dina två år i styrelsen.
Jag personligen kommer sakna våra bil turer till styrelse möten och fester. Jag glömmer aldrig när jag upptäckte att vi gått samtligt på Universitet i Örebro inom vården. Vi måste ha sprungit förbi varandra i Wadköping! Swea är en förunderlig organisation som gjorde att vi träffades här.
Kristina är en  tjej med mycket erfarenhet och många äventyr. Tack för att vi fick känna dig och du är alltid välkommen tillbaks. Dörren är öppen.  Kära Swea syster lycka till och glöm inte to dance as fast as you can
💃💃
Ulla and SWEA Arizona
———————————————————————————————

Författarträff på Poisoned Pen

 

Lars Kepler är pseudonymen för det gifta paret Alexander Ahndoril and Alexandra Coelho Ahndoril. De skriver kriminalromaner och kom till Poisened Pen i mars för att prata om sin 4e bok i serien om polisen Joona Linna, The Sandman, som just översatts till Engelska.

Jag har läst de 4 första böckerna i serien, på svenska, så jag ville absolut höra dem prata.

Vi var 6 Sweor bland den fullsatta publiken i den gamla anrika bokhandeln i Old Town Scottsdale, och vi tyckte alla att det var mycket

intressant att höra dem berätta om både boken och hur de arbetar som författare.

De berättade bland annat att de båda har haft sina egna författarkarriärer tidigare, men att de gärna ville skriva något tillsammans.

De började jobba på en barnbok tillsammans för några år sedan men det gick inte alls. De kunde inte enas om någonting så det projektet blev det ingenting av. De är båda stora beundrare av Stieg Larsson, och det vår så de fick inspirationen att fundera på

en kriminalroman. Namnet Lars i deras pseudonym är en hyllning till Stieg Larsson. Den första boken, Hypnotisören, utspelas i deras egen lägenhet. De blev båda så uppslukade av sitt skrivande och levde sig in i bokens innehåll, att de inte klarade att bo kvar i sin lägenhet medan de skrev boken – de tyckte att det var för otäckt! De berättade också om hur de gör det gemensamma skrivandet och det var intressant att höra. Dagen efter skulle de åka vidare till Hollywood och prata både TV serie och film!

Jag kan varmt rekommendera deras böcker!

– Suzanne Southard

—————————

VÄLKOMNA TILL PÅSKLUNCHDEN 31 MARS

Välkomna alla påskkärringar till påsklunch hemma hos Suzanne Southard
klockan 12 lördagen den 31 mars! Vi sitter ute i hennes underbara trädgård och njuter av svensk påskmat!

2017

Ishockey kväll Torsdagen den 12 oktober!

Här nedan ser ni information om en Swedish Heritage night som Arizona Coyotes arrangerar den 12 oktober.
Om ni vill sitta tillsammans med andra Sweor, så kan ni emaila Suzanne Southard, sula12(Replace this parenthesis with the @ sign)msn.com och tala
om vilket pris ni vill betala, och hur många biljetter ni vill ha.
Skicka sedan en check på det beloppet till Suzanne Southard, 16624 N. 65th st, Scottsdale, AZ 85254
Suzanne kommer också att kunna ta emot beställningar och betalning på kick off kvällen den 20 september.

Välkomna till SWEAs Årliga Kräftskiva!

Kom och upplev en fantastisk svensk tradition

Lördagen den 14 oktober kl. 18.30

Vi ses hemma hos Susan och Lars Lagerman I deras härliga trädgård

i Phoenix AZ 85020. Vi skickar adress och vägbeskrivning efter att ni anmäler er.

Rsvp till Suzanne Southard, sula12(Replace this parenthesis with the @ sign)msn.com">sula12(Replace this parenthesis with the @ sign)msn.com, 469-438-4358

Kostnaden är USD 40 per person. Kan betalas via paypal eller check till

Ann Rådström, PO Box 2082, Scottsdale, AZ 85252-2082

Kräftor i stora lass, svensk buffet med köttbullar, Janssons frestelse, pajer med mera

Dryck, sang, kaffe dessert – och Glada vänners sällskap – detta vill du inte missa!

Ta gärna med er makar, och pojkvänner. Ni får gärna ta med vänner, Amerikanska

eller Svenskar, alla är välkomna!

2016

 

Rapport från SWEA’s julmarknad 2016 i Shepherd of the Desert Lutheran Church

Tusen tack till alla våra nya och gamla medlemmar som gjorde årets julmarknad till

en succe! Trots att vi fick färre besökare, dels pga att vi var i en ny kyrka och dels

pga Thanksgiving helgen, så tog vi in ungefär lika mycket i inkomster som förra året.

Alla våra besökare verkade nöjda och glada, och vårt Lucia tåg, dans kring granen och

Jultomten verkade vara en stor succe i år igen.

Till nästa år behöver vi se till att vi får fler skyltar utanför kyrkan och att vi blir mer synliga i tidningsannonser.

En del kom pga att de såg vår annons, men många såg den inte….

Vi måste också se till att vi kan ta emot kreditkort. Vi förlorade en del sales pga att besökare

inte hade tillräckligt med kontanter på sig.

Jag vill framföra ett speciellt tack till Bengt Ovlinger, Lena Ovlingers make, som såg till att vi

kunde få vara i denna fina kyrkan och som dessutom var där och öppnade för oss, hjälpte till med

stolar, bord, städning och kontakt med kyrkan. Det uppskattar vi mycket!

Än en gång, tusen tack till er alla som ställde upp och hjälpte till med bakning, donationer

till tombola, bokbord, antikbord och lotteri, koordinerade och gick i lucia tåget, samt hjälpte

till både på fredagen och lördagen med transport från och till förrådet, uppsättning av bord

på fredagen och bemanning av bord på lördagen och med uppstädning efteråt.

Detta är ett evenemang som betyder mycket för många av våra besökare som återkommer varje år.

Det är ju ett av våra viktigaste syften som SWEA Avdelning – att sprida och bevara våra traditioner

och vår kultur i våra nya hemländer. Det tycker jag att vi gör på ett otroligt fint sätt varje år med

vår julmarknad.

Jag tycker att vi alla kan vara mycket stolta över vårt deltagande i denna SWEA Arizona tradition.

Hoppas att vi alla kan fira tillsammans på jullunchen den 3:e december.

God Jul och ett Gott Nytt År!!

Suzanne Southard och julmarknadskommmitten

 

VAME Regionmöte San Diego Oktober 2016 på Catamaran Resort and Spa, Mission Bay.

Suzanne ordförandens hörna 2013

Suzanne Southard

Jag fick äran att representera SWEA Arizona på årets VAME regionmöte, som i år ägde
rum i San Diego. Varken Tora, vår ordförande eller Sandra, vår vice ordförande hade chans
att vara med så jag fick sitta med på fredagens förmöte, när de olika ordförandena träffas
och pratar om vad som händer och sker i regionen, vad vi kan förbättra för framtiden etc.
Det var mycket informativt och jag blev som vanligt mycket inspirerad, som man alltid blir
på dessa möten.

När vi alla kom på torsdagkvällen, hade SWEA San Diego ordnat en välkomstreception vid
stranden under bar himmel. Det var väldigt behagligt väder och en underbar utsikt över
Mission Bay. Jag fick träffa både gamla och nya bekanta från hela regionen.

VAME står för Region Västra Amerikas, och 11 avdelningar ingår i den. De är Vancouver, Seattle,
Portland, San Francisco, Santa Barbara, Los Angeles, Orange County, San Diego, Arizona, Hawaii
och Las Vegas.

San Diego hade ordnat utflykt på fredagen för dem som inte satt i förmötet. Regionmöten är
ju öppna för alla medlemmar så många kommer bara för att ha trevligt och umgås.

Efter ett produktivt förmöte på fredagen åt vi en trevlig middag tillsammans. På lördagen var
det officiellt regionalt årsmöte. Då avhandlar man officiella SWEA plikter såsom att godkänna
protokoll från tidigare år, välja kommitte medlemmar till Finans, resebidrags och valkommitten.
Regionordförande Ia Dubois gav oss sin halvårsrapport och alla avdelningsordförandena gav sina
halvårsrapporter. Eftersom jag inte är med i regionstyrelsen, så gav jag Toras rapport från publiken.

På eftermiddagen fick vi höra från SWEA internationals vice ordförande om hur SWEA international
fungerar och så hade vi en workshop ledd av San Diegos konsul Britta Armstrong. Där diskuterade
vi hur vi kan föra SWEA framåt, behålla de medlemmar vi har och få nya yngre medlemmar under
kommande år.

På lördagkvällen firade vi SWEA SAn Diegos 35 årsjubileum med många lokala San Diego Sweor, deras
makar, vänner och andra inbjudna, på en hjulångare som kryssade runt i Mission Bay. Det var en fantastiskt
trevlig avslutning på ett mycket produktivt möte.

Jag kan varmt rekommendera att åka till regionmöte eller världsmöte. Det är på dessa möten som man
ser vilken global och fantastisk organisation som SWEA är. Nästa år blir det världsmöte i Perth i mitten
av oktober. Sen 2018 blir det regionmöte i någon av VAMEs avdelningar igen, var är inte ännu bestämt.
Kom också ihåg att alla andra 7 regioner har sina möten varje höst, så om ni inte kan åka till vårt eget
så går det lika bra att åka till något annat i USA eller rentav till något i Europa eller Asien. Det är en av många
globala förmåner som man som SWEA medlem har!

Suzanne Southard

 

 

 

SWEA AZ Rekrytering och Kick-off

SWEA Arizona hade sin årliga rekryteringskväll och kick-off efter sommaruppehållet hemma hos Ann-Cathrin Lillqvist i hennes vackra hem i Paradise Valley i slutet av september. Tre nya svenskor kom för att träffa oss. En var bara på tillfälligt besök men de andra två bor här i dalen och vi hoppas att dom hade trevligt och vill  bli nya medlemmar så klart. Här är några av våra glada SWEOr som kom den kvällen.

Från vänster till höger:

Ewa, ny vän på besök, Tora, Ulrika,  Siv, Sandra, Susanne,

Ellinor, Ann, ny vän på besök, Margareta, Eva, Ulla, Susanne igen, Fia och Ann-Cathrine,

 

Rapport från Vårlunchen den 14:e maj

Vi var ca 30 sweor som träffades hemma hos Ellinor Ellefson i hennes nya, fantastiska hem vid en sjö i Gilbert. Från vardagsrummet hade man en alldeles ljuvlig utsikt over vattnet och båten som låg förankrad vid en liten brygga i trädgården. Tusen tack till Ellinor som öppnade sitt fina hem åt oss och även gav oss en tur av det nyrenoverade huset.

Vi njöt av mimosas, pajer, sallad, ost och bröd, samt kaffe med hembakade kakor efteråt. Stort tack till Tora Reed, Ulla Loeffler, Carolina Drougge, Sandra Ovlinger och Ellinor som hade ordnat med mat och dricka.

Innan lunchen fick de som ville, presentera sina företag för oss alla. Lena Andersson Hubbard berättade om Mary Kay och sin nyutkomna CD, Christina Ramos visade oss smycken och handväskor som hon säljer, Ellinor berättade att hon är inredningsarkitekt, och Tora Reed berättade att hon är fastighetsmäklare. Vi kan ju alla ha det I åtanke nästa gång vi behöver något av de produkterna och tjänsterna.

Efter lunch fick de som ville åka med på en båttur med Ellinors make, Gary, bland de fina husen som ligger längs sjön.Det var en härlig dag och kul att så många kunde komma!

Suzanne Southard

Programkommitten

 

13256438_10206480557873847_1778518075009002489_n  13240498_10153017420272325_4201583898865117908_n  13240481_10153017420417325_7922129300983803674_n  13240127_10153017420637325_2988072989090748148_n  13239059_10153017420502325_2026649724268822690_n  13238982_10153017420482325_5553076555405737542_n (1)  13237749_10153017420302325_6287726828149584683_n  13233046_10153017420537325_3705093682228842755_n  13226746_10153017420237325_2056682822920992757_n  13221478_10153017420287325_4638453783908371907_n  13177053_10153017420632325_740182447792242938_n  13173876_10153017420507325_5841006477134297670_n  13239310_10153017420847325_7722294686350154662_n  13239074_10153017420867325_7943737428589757148_n  13177850_10153017420692325_5166102644974218142_n   13174148_10153017420852325_3477554288344394540_n  13166030_10153017420647325_3998129397368968339_n    13245406_10206480541753444_4383156145948803596_n  13241278_10206480541713443_2346952718983296466_n (1)  13241108_10206480544913523_1604978934824005636_n  13227216_10206480542153454_6263555418069322041_n  13227071_10206480541793445_786326208501332912_n  13233027_10206480542233456_149475565782917168_n  13226878_10206480557953849_2773158241077847660_n  13244805_10153017420892325_6430898116354766793_n  13233100_10206480546713568_8727218492483662665_n  13227051_10206480545833546_8551731936659277315_n  13076917_10206480544953524_126050743038831021_n

SWEA_Arizona30_rund

Här bilder från firandet av SWEA Arizona 30-årsjubileum den 16:e april. En underbar kväll med goda vänner, god mat och dryck. Levande musik och dans med underhållning av vår egen professionella sångerska Vismaya Hagelberg.

Mycket trevligt!

12974314_10152969704867325_6131364372203519003_n 12987120_10152969704982325_1671271567757992473_n 12993455_10152969705087325_4035574071042733799_n 12994307_10152969705362325_7256591865880559310_n 12994508_10152969705187325_4937936872305431469_n 12994529_10152969705147325_6700506908838337160_n 13001252_10152969704842325_7267240200569441168_n 13006485_10152969705217325_4329479169946116095_n 13012800_10152969704892325_6582123121138071059_n 7e5ffc46-d665-435e-b2ff-5221b4edfdc813015516_10152969705257325_151175442459550340_n 13043503_10152969705062325_954159075148306571_n 13043739_10152969705042325_1808920994183430696_n 13043814_10152969705267325_4782648929132280527_n 13051592_10152969704927325_7883501670062518012_n 13051602_10152969704972325_7863765917147696914_n

SWEA_Arizona30_rund

Påskmiddagen var också en lyckad tillställning.

Denna gång hemma hos Ulla Loeffler.

Här bilder på som synes glada påskkärringar…

!cid_8272C640-4C40-46BB-8AF5-8DFE54512718


IMG_0829   IMG_0823

  


16bb6bfb-fead-4e37-b97e-e5cc1ac98c6a

Oscarskväll hemma hos Suzanne…

10391792_10152865443687325_5147649750047047838_n 12512499_10152865443612325_3666922372963078591_n

12801424_10152865443582325_5872765828141478692_n 12803015_10152865443532325_3692589559035824324_n

12803160_10152865443642325_7809266062389521678_n 9158_10152865443757325_4494999324147781602_n

                        med…semlor!

12814172_10152865443812325_1852718941624500226_n

 

 

 

Den 24 Januari 2016, hade vi vårt Årsmöte hemma hos vår värdinna Fia i Scottsdale.

Traditionsenligt bjöds det på ärtsoppa gjord av vår SWEA Arizona kock. Även pannkakor och annat gott…

IMGP1894

12644641_10152809697462325_8653339421125057857_n  10610846_10152809697637325_6239461827580849766_n

12642802_10152809697477325_2082638912190083104_n 12642432_10152809697722325_2093121544422606558_n 12631459_10152809697707325_5337855028967087520_n

12549054_10152809697962325_6369592015875724006_n 12439007_10152809697877325_6420521202289954178_n 12523003_10152809697797325_3415773556286370088_n 12552565_10152809697137325_9018419636012752491_n 12552996_10152809698117325_2311658037307483560_n 1896788_10152809697402325_4617146061800274277_n

 2015

LITE BILDER FRÅN JULLUNCHEN Dec, 2015

Alltid trevligt med svenskt julbord i form av knytkalas där alla tar med sej sina svenska favoriträtter…

 

12295498_10152731850742325_1675774969545660628_n12644968_10152809697932325_224987256051640294_nSWEA Arizona julmarknad


SWEA Världsmöte i Arizona


Kickoff MingelkvällVårbrunch

Bilder från SWEA  Arizonas vårbrunch hemma hos Marita


Bilder från Påskmiddagen
På skärtorsdagen träffades enligt tradition alla påskkärringar på Blåkulla.  Det blev en utomordentligt trevlig fest hemma hos Sandra Foutz Ovlinger.
Alla hade bidragit till smörgåsbordet, och kärringarna åt med god aptit och var nöjda och glada.
– Maja Gray

 

 2014

Kick-Off 25 september

 

Kick off

Påskmiddag 17 april

Påskmiddag collage rapport event

Taliesin West 5 mars

Talesein West bild

Frank Lloyd Wright i Arizona

När man vet att arkitekten till det fantastiska Guggenheimmuséet heter Frank Lloyd Wright och befinner sig i Arizona, vill man gärna besöka Taliesin West det hem, som Frank Lloyd Wright skapade åt sig och sin tredje hustru vid foten av McDowell Mountain i nordöstra delen av Scottsdale. I boken Loving Frank beskriver hustrun Olgivanna tankegångarna och den vånda skapandet orsakade Wright.

Wright inviterades till Arizona i slutet av 20-talet för att rita och konstruera The Arizona Biltmore Hotel i ökenlandskapet norr om Phoenix. Wrights älskade och fascinerades av livet i öknen och köpte 1937 det land, där de slutligen beslöt bygga sitt vinterhem och kontor och kallade detta Taliesin West för att skilja det från hemmet i Wisconsin kallat Taliesin (irländska för Shiny Brow). Planerna var djärva i ett ogästvänligt landskap. Wright hade tidigare experimenterat med cement och järnbalkar, de material han nu valde att huvudsakligen arbeta med. Wright hämtade inspiration från kinesisk och japansk arkitektur. Gjöt väggar i cement kombinerat med stenar från platsen, använde bärande balkar av järn och nyttjade kraftig smärting till tak och fönsterflappar. Följden blev helt öppna hus och de “lokala gästerna” var många men inte helt välkomna, varför dörrar och fönster så småningom ersattes av glas och trä.

Taliesin West hade en bedårande utsikt över dalen med alla dess små städer, Phoenix, Scottsdale, Paradise Valley och längre söderut Mesa och Chandler. Helt naturligt vände Wright hela Taliesins fokus mot detta vackra. Ända tills Arizona elektrifierades och stora kraftledningar drogs mitt genom den vackra utsikten! En utmaning värdig Wright, som tog sig en funderare och helt resolut vände hus och fokus mot sitt vackra berg istället!

Taliesin West var inte enbart ett hem för fam. Wright utan också för de arkitektelever, som samlades kring Wright. Dessa fick till att börja med bo i egna tält runt omkring i öknen, innan elevhemmet stod klart. Gästhus skapades för det stora antalet gäster, som lät sig underhållas av sitt värdpar. Celibriteterna var många; Elisabeth Taylor, Marilyn Monroe, Anthony Quinn och kunde stanna månadsvis.

När Frank Lloyd Wright ansåg sig vara färdig, vände han sig till hustru Olgivanna med orden: “ Jag har nu givit Dig en idé om hur det skulle kunna se ut, nu är det upp till Dig att avsluta det hela.” M.a.o kunde ett projekt aldrig bli fullt avslutat enl. Frank Lloyd Wright.

Talesein West bild 2

03/05/14 Lena Ovlinger, SWEA Arizona

 

Mystery Castle 8 februari

 

Det blev en riktigt lyckad och rolig traff idag pa mystery castle vid South Mountain! 14 glada Sweor klattrade omkring ‘slottet’ och fick hora hur den tuberculossjuke Boyce Gully byggde ett dromslott till sin lilla flicka, Mary Lou. Efter turen akte flera utav oss till The Farms at South Mountain och at en mycket trevlig lunch!

www.mymysterycastle.com
Sofia Ovlinger